Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 18 db

Hozzávalók:

  • 30 - 40 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • 1 - 1,5 db zsemle
  • 1 - 2 dl tej
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockára vágjuk és egy kevés olajon megfuttatjuk. Közben a zsemlét tejbe áztatjuk.
  • A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a tojást, a megfuttatott hagymát, és az előzőleg teje áztatott, kinyomkodott zsemlét. Jól összegyúrjuk.
  • Közben olajat hevítünk, körülbelül annyit, hogy félig ellepje majd a golyókat.
  • Ízlés szerinti golyókat formálunk, és forró olajban, pirosra sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .