Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 18 gombóc

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 75 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 - 4 ek. cukor
  • 6 ek. búzadara
  • 5 db tojás

A forgatáshoz:

  • olaj
  • 1 - 1,5 bögre zsemlemorzsa
  • ízlés szerint cukor

A tetejére:

  • tejföl
  • cukor

Elkészítés:

  • A túrót egy szűrőn áttörjük és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az áttört túróhoz.
  • A fehérjéket egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal a túróhoz keverjük, majd apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál búzadarát is.
  • A tálat letakarjuk és a hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. Ez idő alatt a búzadara megszívja magát, átpuhul.
  • Közben egy kevés olajon megpirítjuk a cukrozott zsemlemorzsát, és elkészítjük a cukros tejfölt is.
  • Amikor az 1 óra letelt ízlés szerinti méretű gombócokat formázunk, amiket forró vízben addig főzünk, amíg a víz tetejére fel nem jönnek.
  • Ezt követően zsemlemorzsába forgatjuk őket, és cukros tejföllel tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .