A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 20 - 30 dkg savanyú káposzta
  • 10-20 dkg tepertő

Elkészítés:

  • A tepertőt egy tálba lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú részével. A káposztát kicsavarjuk, és egy kés segítségével apróbbra vágjuk.
  • Közben egy serpenyőt felhevítünk, és zsiradék hozzáadása nélkül beletesszük a káposztát és vele együtt a lereszelt tepertőt is. Jól összesütjük.
  • Akkor van kész, amikor a káposzta egy kicsit meg pirul és a tepertő elkezd zsírt engedni. Forrón, meleg kenyérrel fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni

Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .