Igazi vitaminbomba a szeles őszi napokra ez a különleges ízvilágú krémleves.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 50 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
A leveshez:
3dbkaralábé
2dbnagyobb méretű édesburgonya
1dbközepes fej hagyma
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
főzőtejszín
A tetejére:
rukkola
olaj
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi őket. A vizet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket ebben teljesen puhára főzzük.
Ha a zöldségeink megpuhultak, akkor annyi vízben, amennyi épp ellepi a már megfőtt zöldségeket (ha szükséges, akkor inkább öntsünk le róla- utólag lehet pótolni) botmixer segítségével pürésítjük. Ezt követően körülbelül 1-1,5 dl főzőtejszínnel összeforraljuk, és utólag sóval, esetleg borssal ízesítjük.
A tetejére a rukkolát nagyon kevés olajon megfuttatjuk, folyamatos kevergetés mellett ropogósra sütjük.
A levest forrón fogyasztjuk, a találásnál pedig a rukkolából ízlés szerint kerül a tetejére.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…