A leves elkészítéséhez a bodzaszörpöt egy fazékba tesszük, elkezdjük felforralni, és adunk hozzá körülbelül annyi vizet, mint amennyi szörpöt használunk.
A joghurtot a habtejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a mézet, belekeverjük a pudingport és ezt az egészet óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez, és jól összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Adunk hozzá pár csepp citromlevet, egy pici sót, és ízesítjük az 1 csomag vaníliás cukorral. Majd jól lehűtjük.
A habgaluskához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egy vízbe mártott kanállal egy tányérra szaggatunk belőle. A tányért a mikróba tesszük és 800-900 W-on, 1-1,5 percig melegítjük. Ezzel el is készült a habgaluskánk.
Az epervelőhöz az epreket megpucoljuk, felvágjuk, egy hőálló edénybe tesszük, és hozzáadunk 1-2 evőkanál cukrot. Ezt az edényt sütőbe tesszük, 170°-on addig sütjük, míg a cukor szépen fel nem olvad és az eper levet nem ereszt.
A tálalásnál a jéghideg leveshez adunk egy kis epervelőt, majd rákerül a habgaluska is.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…