Egy recept, amellyel egészen a Küldd el a recepted című újságig jutottam.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A tortilla hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk.
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl langyos víz

A töltelékhez:

  • 2 - 3 db paradicsom
  • 1 - 2 db lilahagyma
  • 30 dkg sonka
  • 1 csomag bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag lapsajt
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A tészta összes hozzávalóját összedolgozzuk, de arra figyeljünk, hogy a vizet csak fokozatosan adjuk hozzá,annak függvényében, hogy ruganyos, de mégis masszív tésztát kapjunk.
  • 10-15 perc dagasztás után lisztezett nyújtódeszkán 8 egyforma cipót formálunk belőle. Nedvesített konyharuhával letakarjuk, 30 percig pihentetjük.
  • Pihentetés után egyesével kör alakúra, 3-4 mm vastagra nyúltjuk őket (sülés közben egy picit megkel)
  • Egy serpenyőt előmelegítünk közepes lángon, és minden zsiradék nélkül belehelyezünk egy lapot. Oldalanként 1-2 percig sütjük.  Elég, ha egy kis barnás színt kap, a későbbiek folyamán és úgyis pirul.
  • Sokféle tölteléket használhatunk, de az általam használt a következő:  A serpenyőbe helyezünk 1 már kisült tésztát, amit megkenünk 1 kanál tejföllel. Ezt követően  ráfektetjük a lapsajtot, az előre megpirított bacont, sonkát. Ráhalmozzuk a paradicsomot, hagymát, majd sajtot reszelünk a tetejére.
  • Ha az alsó sajtréteg eléggé megolvadt,akkor lezárjuk a tetejét egy másik tortillával (amit szintén megkenünk 1 kanál tejföllel) és egy tányér segítségével átfordítjuk a másik felére, addig míg itt is megolvad a sajt, ez kb. 1-2 perc.(A sajt fogja össze, így nem esik szét)

Megjegyzés:

img017

 

Fanni Fanni
megosztás

Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Falatnyi pizzák. Akár snack-ként is megállja a helyét.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .