A Kolbászáruháztól kapott grillmustár tette tökéletessé az idei első sütögetésünket.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 szelet filézett csirkemell
  • 4 db paprika
  • olíva olaj
  • 1 szelet füstölt szalonna

A páchoz:


Elkészítés:

  • A húst kifilézzük és közepesen vékony szeletekre vágjuk.
  • A pácoláshoz az olíva olajhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt fekete borsot. Ezt a hússzeletekre borítjuk. A mustárból is adunk hozzá ízlés szerinti mennyiséget, de 3-4 teáskanál biztosan megadja a kellő ízt.
  • Ezt a pácolást érdemes már előző este elvégezni, hogy össze tudjanak érni az ízek az idő alatt, míg egy éjszakát a hűtőben pihen.
  • A sütés előtt természetesen megfelelő tüzet készítünk és a tárcsát 1 szelet füstölt szalonna segítségével kikenjük. Öntünk alá egy pici olíva olajat, ráfektetjük a hús szeleteket és pirosra sütjük.
  • A paprikákat megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Amíg a hús a tárcsa közepén sül, addig a tárcsa szélére helyezve szépen elkészülnek a paprikák is.

Megjegyzés:

A recept létrejöttét  támogatta, az egyes hozzávalók megvásárolhatók a https://www.kolbaszaruhaz.hu/ – weboldalon.

 

Fanni Fanni
megosztás

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .