Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.
A törökök ezt a szezámmaggal megszórt kenyeret előszeretettel sütik ramadán idején. Kívül ropog, belül pedig hihetetlenül puha.
Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.
Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.
Ma megsütöttem a vajdasági sós sütit, nagyon finom lett .Kérdezném ,hogy a tölteléknek felhasznált margarint lehetne kenhető sat tal ,tojással keverni ,és ugy kenni a tésztára? A margarinnal nekem túl zsiros. Legközelebbi sütéskor kipróbálom ,es megosztom veled.Köszi a receptet.
Kedves Ica!
Sajtkrémmel még nem próbáltam, de jól hangzik, feltéve,hogy nem folyik ki. Kipróbálás után mindenképp várom a véleményt! Aztán ha bevált, újítok én is. 🙂
Szerintem a tojás összetartja a sajtkrémet is, úgyhogy működhet azzal is.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a margarinok minősége nagyon rossz manapság, a sütemények sokkal zsírosabbak lesznek. Margarin helyett én vajat használok minden sütemény elkészítésénél.
Kedves Irén!
A vajdasági sós süti elkészítésénél természetesen vaj is használható a margarin helyett! Érdemes kipróbálni! Jó sütést kívánok! 🙂
Kedves Ica! Ma épp én is ilyet sütöttem ! Kapros túrós változatban, pizzakrémes, és sajtkrémesen. Isteni finom! 🙂
Nem bántam meg, hogy kipróbáltam ezt az isteni sajtost! Igaz, először csak 1/2 adagot sütöttem, mert csak ketten voltunk rá és maradt is másnapra, de még akkor is finom volt. Én margarint semmi pénzért nem használnék, semmihez…. így vajjal készült, maximálisan jól működik vele. Valamint a töltelékbe még vegyesen vörös cheddart és trappistát tettem, a tetejét szezámmal/sajttal szórtam. Köszönöm a receptet!
tetszik a recept, de egy kicsit fura, hogy nem kell keleszteni
Kedves Ilona!
Érdmes kipróbálni, nagyon finom! Keleszteni tényleg nem kell, elég neki a sütő melege! 🙂
Üdv,
Otthon ízei
A tésztájába nem is kell só?Tetszik amúgy nagyon a recept!
Kedves Ernő és Évi!
A tészába nem szükséges.
Üdv,
Otthon ízei
Én tegnap sütöttem, füstölt sajtosat is csináltam az is nagyon finom. Amikor sül tényleg margarinosnak tűnik, De én azonnal Rácsra papírtörlőre szedem ki és ahogy hűl teljesen eltűnik az a margarinos hatás. KöKöszönöm a receptet!
Kedves Ildikó!
Örülök, hogy ízlett!
Remélem a többi recept között is találsz még olyat, ami elnyeri tetszésed! 🙂
Fanni
Ezt a nagyon finom tésztát mivel lehet még tölteni??