Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 250 g túró
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor

Tálaláshoz:

  • 2 db túrórudi

Elkészítés:

  • A 250 gramm túrót villával jól összetörjük és 2 dl tejszínnel jól kikeverjük. Ízlés szerint törjük össze, akár kisebb darabokat is hagyhatunk a levesünkben.
  • Közben 1 dl tejszínt kikeverünk a fél csomag vaníliás pudinggal, amivel majd a levesünket fogjuk besűríteni.
  • A tejszínnel elkevert, összetört túrót feltesszük közepes lángra főni, hozzáadjuk a cukrot és a  vaníliás cukrot.  Amikor forrni kezd behabarjuk a tejszín és vaníliás pudingpor keverékével.
  • Tipp: hűtve fogyasztjuk, tálaláskor karikázzunk bele túró rudit.

Fanni Fanni
megosztás

A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy „magában” is. Érdemes elkészíteni.

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.