Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 tk. sütőpor
  • 3 - 4 ek. sárgabaracklekvár a kenéshez

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 0,5 - 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás fehérje habbá verve

A habhoz:

  • 20 - 25 dkg porcukor
  • 6 db tojás fehér

Elkészítés:

  • Egy konyhai mixer segítségével a tészta összetevőit alaposan elkevertjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
  • A megsült tésztát megkentjük a 3-4 evőkanál sárgabarack lekvárral.
  • Időközben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ügyelve arra, hogy a fehérjehabot hagyjuk utoljára, amit laza mozdulatokkal forgatunk a túróhoz.  Újabb 15-20 perc alatt készre sütjük a már rajta lévő túrós réteggel.
  • Míg a sütemény sül, addig a tojásfehérjét a 25 dkg porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük.
  • A 20 perc leteltével a sütő hőfokát 100-80° köré levesszük és a habot a süteményre szárítjuk, körülbelül 25 perc alatt.

Fanni Fanni
megosztás

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .