Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek. pálinka
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. rum/rumaroma
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk tejfölt, pálinkát, margarint, a sót, és a porcukorral, vaníliás cukorral kikevert tojásokat is.
  • Jól összegyúrjuk, és picit rugalmas tésztát kapunk. Ezt követően egy lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra, – amilyen vékonyra csak tudjuk – kinyújtjuk. Erre azért van szükség, mert így lesz jó ropogós.
  • Egy derelyemetsző segítségével ízlés szerinti téglalapokra vágjuk és ízlés szerint formálhatjuk a közepükbe ejtett vágással.
  • Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük és szalvétára tesszük.
  • Porcukorral meghintjük, lekvárral fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni
megosztás

Finom, gyors, egészséges, banános.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Egyszerű, gyors, szinte cukor és liszt mentes csokis sütemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.