Igazi, vitamindús csemege. Tökéletes csemege bármely reggelihez.

 

Előkészület: 15 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb méretű padlizsán
  • 2 db tojásból készült házi majonéz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • pici olaj

Elkészítés:

  • A padlizsánokat félbe vágjuk. A húsát egy éles kés segítségével az egyenletesebb sülés miatt beirdaljuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, pici olíva olajjal meglocsoljuk,majd barnulásig sütjük.
  • Nálam jelenleg airfryerben készült 180fokon, körülbelül 15 percig.
  • Miután megsültek a padlizsánok hagyjuk őket kihűlni.
  • Ha megfelelőlen kihűltek, akkor a belsejüket egy kanállal kiszedjük, majd egy magasfalú tálba tesszük.
  • Hozzáadjuk az ízlés szerinti sót, borsot, apróra vágott fokhagymát, majonézt és egy botmixer segítségével alaposan pürésítjük.
  • Hűtőben tároljuk, pirítóssal fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Házimajonéz recept itt található.
A padlizsánok elkészítéséhez airfryert (jelen esetben Cosori Steelt) használtam. Ami nagyban megkönnyítette a folyamatot. 
 
A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám. 
Fanni Fanni
megosztás

Pirítóssal, nagyon hagymásan, tökéletes.

Előszeretettel fogyasztjuk mártásként a legtöbb húshoz.

A cékla magas ásványianyag tartalma bújik meg ebben az üde szendvicskrémben, ami tökéletes színfoltja lehet egy hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .