Klasszikus retro lagzis sütemény, könnyed tésztával.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 40 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 1 óraóra10 percperc
Adag: 40db
Hozzávalók:
A tésztához
4 db tojássárgája
1 csipetsó
1csomagvaníliás cukor
0,5citromreszelt héja
picicukor
1dbmargarin (25 dkg)
1dltej
1dbélesztő (5 dkg)
45dkgliszt
1 dltej
A töltelékhez
10dkgkókuszreszelék
20dkgporcukor
4dbtojásfehérje
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk.
A felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a cukrot,vaníliás cukrot, a csipet sót és a margarint is a liszthez adjuk, majd közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle.
A tésztánkat a töltelék elkészítéséig hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A tésztát egy lisztezett deszkán 2 részre osztjuk, viszonylag vékonyabbra nyújtuk.
Megkenjük a habos-kókuszos keverékkel, feltekerjük és kb.2 cm vastagra vágjuk.
Tipp: ügyeljünk arra, hogy a tészta szélét a csigák alá hajtsukbe, így nem fog szétnyílni sütés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól picit távolabb, mivel növekedni fognak.
Előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt, 170 fokon készresütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…