Klasszikus retro lagzis sütemény, könnyed tésztával.

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 40 db

Hozzávalók:

A tésztához

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • pici cukor
  • 1 db margarin (25 dkg)
  • 1 dl tej
  • 1 db élesztő (5 dkg)
  • 45 dkg liszt
  • 1 dl tej

A töltelékhez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés:

  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk.
  • A felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a cukrot,vaníliás cukrot, a csipet sót és a margarint is a liszthez adjuk, majd közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle.
  • A tésztánkat a töltelék elkészítéséig hűtőbe tesszük.
  • A töltelékhez a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
  • A tésztát egy lisztezett deszkán 2 részre osztjuk, viszonylag vékonyabbra nyújtuk.
  • Megkenjük a habos-kókuszos keverékkel, feltekerjük és kb.2 cm vastagra vágjuk.
  • Tipp: ügyeljünk arra, hogy a tészta szélét a csigák alá hajtsukbe, így nem fog szétnyílni sütés közben.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól picit távolabb, mivel növekedni fognak.
  • Előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt, 170 fokon készresütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Ha a hűvösebb hónapokban sem szeretnénk lemondani a fagyis desszertekről, akkor tökéletes megoldás lehet ez az őszies verzió.

Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .