Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 10 db

Hozzávalók:

Pite tészta:

  • 25 dkg liszt
  • egy csipet
  • egy csapott ek. cukor
  • 2 dl víz
  • 5 dkg vaj

A töltelék:

  • 3 db közepes alma
  • 3 ek. cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db vanília rúd
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint őrölt fahéj

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, az 5 dkg vajat olvasztva és apránként adjuk hozzá a vizet, úgy, hogy jól kezelhető, ne túl lágy tésztát kapjunk.
  • Közben a 3 almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, majd egy lábasba helyezzük. Meghintjük a cukorral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral. Ráöntjük a vizet, beledobjuk a fahéjrudat és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd feltesszük főni. Megvárjuk míg felforr.
  • Közben a vaníliás pudingport kikeverjük a tejjel és besűrítjük vele a mártásunkat. Összeforraljuk, levesszük a tűzről majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.  A fahéjrudat kivesszük belőle.
  • A tésztát 8-10 egyenlő részre osztjuk és egyesével nyújtjuk ki téglalap alakúra. A téglalapok egyik felére tölteléket kanalazunk és ráhajtjuk a másik felét is. A tészta széleit külön felhajtogatjuk és villával megnyomkodjuk, ügyelve arra, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  • Végül az olajat felhevítjük és forró olajban mindként felét aranybarnára sütjük.
  • Tipp: ha papírtörlőre vagy szalvétára szedjük ki őket, akkor az felszívja az esetleg rajtuk maradó olajat.
  • Forrón fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .