A cékla magas ásványianyag tartalma bújik meg ebben az üde szendvicskrémben, ami tökéletes színfoltja lehet egy hétköznapi reggelinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • Botmixer

Hozzávalók:

  • 1 db natúr tömlős krémsajt
  • 4 - 5 db közepes méretű cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 ek. zsiradék
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:

  • A céklákat meghámozzuk, és 20-30 perc alatt, lobogó vízben puhára főzzük. A főzővízhez egy pici sót is adhatunk. Miután a céklák megpuhultak, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk kihűlni.
  • Közben az 1 evőkanál olajat felhevítjük és az előzőleg megpucolt, apró kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, akkor az 1 gerezd fokhagymát is apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk. A hagymákat együtt körülbelül 1 percig pirítjuk.
  • Miután a cékla kihűlt felkockázzuk, egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a hagymát és a tömlős krémsajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Ezt követően botmixer segítségével jól összemixeljük, üvegbe töltjük, és kenyérre kenve fogyasztjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Egy selymes, ízes mártás húsok mellé.

Pirítóssal, nagyon hagymásan, tökéletes.

Elsősorban leveshúshoz szoktuk fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .