Valami melegre, krémesre és sajtosra vágytunk. Reggelire, vacsorára,de akár ebédre is tökéletes választás lehet.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 10 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • 20 dkg trappsita sajt
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízles szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

  • A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.
  • A sonkát felkockázzuk és beleforgatjuk a besamel mártásba. A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük a mártással, a tetejüket pedig vastagon megszórjuk reszelt sajttal.  Előmelegített sütőben, légkeverésen vagy grillen 15 perc alatt 170° -on megpirítjuk.
  • Én egy régi típusú melegszendvics sütőt használtam, ami természetesen fokozta az amúgy is mennyei ízeket.

Fanni Fanni

Egy különlegesebb melegszendvics, arra az esetre, ha már unjuk a sonkás-májkrémes változatot.

Egy egyszerű pirítósból akár a hét legjobb reggelijét készíthetjük el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .