ízlés szerint só, bors, rozmaring, kakukkfű, szójaszósz, worcestershire szósz, petrezselyem
Elkészítés:
Egy lábasban olajat hevítünk, és az előzőleg felkockázott húst picit kérgesítjük, megpirítjuk, majd egy tálba kiszedjük.
Az olajat szükség esetén pótoljuk, és beletesszük az apróra felkockázott hagymát. Picit pirítjuk, és mehet hozzá a megpucolt, felkockázott répa, zellergumó.
5-10 perc elteltével hozzáöntjük a paradicsompürét, és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a húsleves alaplével. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel. Beletesszük a szójaszószt, a worchestershire szószt majd visszakerülhet az edénybe az előzőleg kivett marhahús is.
Magasabb fokozaton főzzük, amíg fel nem forr, majd ezt követően csökkentjük a hőt, és addig főzzük, amíg a marhahús el nem kezd puhulni. Szükség szerint a vizet pótoljuk.
Végül hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és további 40-50percig hagyjuk rotyogni.
Mikor elkészült beletesszük az apróra vágott petrezselymet is.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…