Leves marhahúsból, zöldségekkel, árpagyönggyel.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 2 óra
Összesen: 2 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús (lapocka, comb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 szál répa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • kb. 1 liter húsleves alaplé
  • 0,5 bögre árpagyöngy
  • 3 - 4 dl paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, kakukkfű, szójaszósz, worcestershire szósz, petrezselyem

Elkészítés:

  • Egy lábasban olajat hevítünk, és az előzőleg felkockázott húst picit kérgesítjük, megpirítjuk, majd egy tálba kiszedjük.
  • Az olajat szükség esetén pótoljuk, és beletesszük az apróra felkockázott hagymát. Picit pirítjuk, és mehet hozzá a megpucolt, felkockázott répa, zellergumó.
  • 5-10 perc elteltével hozzáöntjük a paradicsompürét, és a zúzott fokhagymát.  Felöntjük a húsleves alaplével. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel. Beletesszük a szójaszószt, a worchestershire szószt majd visszakerülhet az edénybe az előzőleg kivett marhahús is.
  • Magasabb fokozaton főzzük, amíg fel nem forr, majd ezt követően csökkentjük a hőt, és addig főzzük, amíg a marhahús el nem kezd puhulni.
    Szükség szerint a vizet pótoljuk.
  • Végül hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és további 40-50percig hagyjuk rotyogni.
  • Mikor elkészült beletesszük az apróra vágott petrezselymet is.
Fanni Fanni
megosztás

Nagyon finom és gyors megoldás a rohanós hétköznapokra.

Krémleves a meleg, nyári napokra.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .