Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4 főre

Hozzávalók:

  • 450 g túró
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A túrót kikeverjük a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sót, a citrom reszelt héját, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet is. 
  • Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel igény szerinti golyókat formálunk belőle.
  • Bő olajban aranybarnára sütjük. A tetejét porcukorral/ vaníliás cukorral/fahéjas cukorral megszórjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .