Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 250 g túró
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor

Tálaláshoz:

  • 2 db túrórudi

Elkészítés:

  • A 250 gramm túrót villával jól összetörjük és 2 dl tejszínnel jól kikeverjük. Ízlés szerint törjük össze, akár kisebb darabokat is hagyhatunk a levesünkben.
  • Közben 1 dl tejszínt kikeverünk a fél csomag vaníliás pudinggal, amivel majd a levesünket fogjuk besűríteni.
  • A tejszínnel elkevert, összetört túrót feltesszük közepes lángra főni, hozzáadjuk a cukrot és a  vaníliás cukrot.  Amikor forrni kezd behabarjuk a tejszín és vaníliás pudingpor keverékével.
  • Tipp: hűtve fogyasztjuk, tálaláskor karikázzunk bele túró rudit.

Fanni Fanni
megosztás

Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .