Megtartotta az állagát, nem mentek szét a hússzeletek, mégis teljesen megváltozott a hús szerkezete. Omlós lett, puha, és szaftos.

Korábban már olvashattatok tőlem 2 cikket a SousVide Hungary-ról, valamint a vákuumozással kapcsolatos pozitív tapasztalataimról.

Említettem akkor, hogy a vákuumozó mellett egy másik nagyszerű konyhai segítség is érkezett, ez pedig a szuvidrúd volt.

Fontos megjegyezni, hogy a vákuumozó megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesen szuvidálni tudjunk, azonban, ha már ren

delkezünk egy ilyen készülékkel, akkor érdemes beruházni egy szuvidrúdra is, hiszen nagyon csodás dolgokat lehet vele művelni a konyhában.

Őszintén bevallva már a megérkezését követő első napon annyira furdalt a kíváncsiság, hogy azonnal ki is próbáltam a készüléket.

Hozzám egész pontsan iVide WIFI Sous Vide – tehát egy wifi-s- rúd került. A csomagolást tekintve már az első perctől kezdve megnyerő volt, majd a dobozból kiemelve is azt tapasztaltam, amit vártam: minőségi anyagból készült, percíz kialakítással, egyszerű, könnyen használható kezelő felülettel. Tehát összességében első ránézésre teljesen elégedett voltam, és izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam, hogy mit is tud valójában.

Mi is a szuvidálás menete? – Nagyon egyszerű!

2 dolog volt, ami igazán kíváncsivá tett, hogy milyen is lehet szuvidálva. Az egyik a kacsa comb, a másik pedig a sertés tarja. Őszintén bevallva mindkettőnek nagy rajongói vagyunk, sűrűn előfordul nálunk, így természetes, hogy az első próbát is ezzel a kétféle hússal tettük.

A húsokat előzetesen alaposan befűszereztem. Tettem a vákuum zacskóba melléjük mindenféle finomságot: fokhagymát a tarja mellé, friss fűszernövényeket, almát a kacsa mellé… Ugyanis az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat gátat.

Majd következhetett a vákuumozás, aminek segítségével minden illatot és ízt bezártam a kis zacskóba és ezzel egyidejűleg pedig természetesen a húsba is.

Ezzel el is készült a kis csomagunk, amit innentől egész egyszerűen már csak be kell tennünk egy magas falú edénybe, amibe beleállítjuk a szuvidrudat. Itt jegyezném meg, hogy tökéletes kialakítása van a rúdnak, teljesen jól rá lehet csiptetni az edényünk szélére, jól megáll, illeszkedik, stabil.

Szóval adott az elkészített hús, a szuvidrúd, egy magasfalú edény (akár egy nagyobb fazék) és nincs is másra szükségünk.

A hozzám érkezett rúdnak vagy egy speciális tulajdonsága, amit az elején írtam is: wifis. Már kezdettől fogva szimpatikus volt nekem ez a dolog, mivel ez azzal jár, hogy van hozzá egy mobilapplikáció, amit letöltve könnyedén összehangolhatunk a készülékkel, és azon keresztül, akár egyes húsokhoz már meglévő konkrét recepteket is elindíthatunk.  Természtesen manuálisan is kezelhető, tehát nem feltétel a wifi, illetőleg az alkalmazás használata.

Minden esetre nagyon kényelmes, és segítségként sem utolsó, főleg olyanok esetében, akik kezdők a szuvidálás terén, még csak ismerkednek vele.

Tapasztalatok:

Kezdetként én egy alacsony hőfokon, viszont cserébe hosszan tartó programot választottam, a receptek közül, ugyanis nem szerettem volna mellé nyúlni.

Úgy tűnik, hogy nagyon döntés volt. A hús, amit kivettem a zacskóból valami hihetetlenül puha, omlós lett, de nem úgy, mint ahogy máskor, ha sikerül valamint igazán jól megfőzni/sütni, hanem ez másképp lett puha.

Megtartotta az állagát, nem mentek szét a hússzeletek, mégis teljesen megváltozott a hús szerkezete. A szuvid után már csak át kellett fordítani a húsokat egy enyhén zsiradékos serpenyőben, ahol pillanatok alatt pirosra sült, és nagyon finomra készült.

Miért érdemes szuvidálót használni?

  • Húsok, zöldségek széles választékához használható.
  • Könnyű, felhasználóbarát felület, egyszerű működés.
  • Elő lehet készülni 1-2 napra előre is a húsokkal, így vendégvárás esetén elegendő csak fél órát tölteni a konyhában, amíg átfordítjuk frissen serpenyőben a hússzeleteket.
  • Omlós, puha és rendkívül szaftos a végeredmény.
  • A hús rostjai közé beköltöző fűszereknek köszönhetően olyan ízvilágban lesz részünk, amiért önmagában megéri.

 

Bővebb infót a SousVide Hungary weboldalán és a Facebook oldalukon olvashattok.

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

 

Fanni Fanni

Speciális táplálkozási igényeket kielégítő száraz tészta termékek.

Ha igazán finom kézműves csokira vagytok, akkor egyértelmű befutó!

Minőségi, prémium szörpök és szirupok előállításával foglalkozó családi vállalkozás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .