Hagyomány, gondosság, magas minőség és elhivatatottság.

Pettyes Lekvár – sokkal több, mint amire először asszociálunk.

Hagyomány, gondosság, magas minőség és elhivatottság. Talán ez a néhány szó az, ami legjobban jellemzi a Pettyes Lekvárt és a termékeket.

Ahhoz, hogy történetüket megismerjük, egészen hazánk egyik méltán híres fürdővárosáig kell gondolatban elkalandoznunk, ami pedig nem más, mint Zalakaros. A Pettyes Lekvár mögött Molnár Tiborné, Klári bújik meg, aki nagy gondossággal készíti zalakarosi otthonában a lekvárokat, szörpöket és egyéb finomságokat 2014 óta, immár 5. éve.

Termékeikkel megtalálhatóak a Zalakaros környéki, helyi termelői piacokon és szívesen vesznek részt rendezvényeken is, ahol a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni a lekvárokat, szörpöket. A termékek egyik legnagyobb pozitívuma, hogy gondosan válogatott zöldégekből, gyógynövényekből és gyümölcsökből készülnek, kiváló minőségben, melyeket a család a saját kertjében nevel, termeszt.

A termékek kínálata meglehetősen sok igényt szolgál ki, hiszen szezontól függően, de több, mint 50 féle íz közül lehet választani, így mindenki megtalálja azt, ami számára a legmegfelelőbb. Hagyományos ízektől kezdve a legkülönlegesebb ízeken át, nyírfacukorral készült variációk is szerepelnek a repertoárban.

Néhány kép a Pettyes Lekvár weboldaláról:

Néhány a termékeik közül:

  • Levendulás vilmoskörte lekvár – kellemes zamattal, kissé muskotályos jelleggel, egy csipetnyi levendulával
    • magas ásványi anyag (kálium, magnézium, cink, kálcium, vas..) tartalom
    • magas vitamintartalom (A, B1, B2, C)
  • Birsalma lekvár  illatos, zamatos, számos pozitív hatás (gyulladáscsökkentő, megszünteti a székrekedést, elősegíti a fogyást…)
  • Bodzabogyó dzsem– népi gyógyászati hatása már régóta ismert
    • magas vitamin tartalom (A, B, V)
    • immunerősítő, fájdalomcsillapító hatás
  • Almáspite dzsem különlegességét a szegfűszeg és a fahéj adja
    • nagymama almáspitéjének ízét idézi
  • Naspolya lekvár– édes, különleges, vitaminokban gazdag
  • Fenyőrügy szörp– magas C-vitamin tartalom, kiváló nyákoldó hatás
  • Akácvirág szörp- kellemes illat, légies könnyedség, selymes ízvilág
  • Menta szörp– felfrissít, segíti az emésztést, köhögésre is kiváló
  • Zöld paradicsom chutney– kiváló húsok mellé

2016, ez volt az az év, amikor elkezdtek foglalkozni dél-amerikai és ázsiai chilifajták termesztésével, melyekből nagyon különleges, harmonikus ízvilágú chiliszószok készülnek az enyhétől egészen az extra erősig.

Ezek közül néhány:

  • Kaszás a pácban a világ legerősebb paprikájának felhasználásával készült (carolina reaper)
  • Izzó parázs– csípős chiliszósz, alapja cayenne chili paprika
  • Sárkány lehelete– vegyes chilipaprikából készült extra erős chili szósz
  • Szellem csókja– pritamin paprikával és egy kis paradicsom felhasználásával készült

A termékek csak természetes sűrítő felhasználásával, pektinnel készülnek. A pektin pedig nem más, mint egy vízoldékony növényi rost, amely folyadékkal keveredve gélszerű anyagot képez.

A Pettyes Lekvár jóvoltából került hozzám néhány, ezekből az igen különleges termékekből, melyek egy-egy receptél megjelennek majd. 

A csomagolás nagyon igényes, minden kis üveg valamilyen finomságot rejt.  Házi jellege, aromás illata és íze olyan ízt varázsol a szánkba, mintha akár a nagymamánk polcáról vettük volna le épp az üveget.  A termékek számos felhasználási módot juttathatnak eszünkbe. A lekvárok különlegessé varázsolnak egy egyszerű vajaskenyeret, készülhetnek vele különleges sütemények, a szörpök pedig kiváló alapjai lehetnek akár egy finom limonádénak is.

Néhány szó elöljáróba a hozzám került termékekről:

  • Narancsos sütőtök lekvár
    • alapízét a sütőtök adja, de narancs nagyon jól harmonizál ezzel
  • Almáspite lekvár
    • ahogyan a nevében is benne van, valóban egy nagyon finom almáspite ízét idézi vissza a fahéj és a szegfűszeg együttesének köszönhetően
  • Naspolya lekvár
    • a naspolya édes, különleges íze köszön vissza benne, amely akár sülthúsokhoz is kiválóan passzol
  • Lilahagyma lekvár
    • kellemesen fűszerezett, lágy ízvilágot kölcsönöz, amely bármiféle húsételhez kiválóan megállja a helyét
  • Akácvirág szörp
    • kellemesen édeskés ízvilág, az akác különleges, illatos íze köszön benne vissza
  • Sárkány lehelete- extra erős chiliszósz
    • pont annyira csípős, amennyire még kellemes, jól kihozza az ételek ízét, bármihez tökéletesen felhasználható, amihez illik a csípős

Összességében az eddigi tapasztalataim alapján ajánlom, hogy vásároljatok a Pettyes lekvártól bátran termékeket, mert nagyon jó minőségű, kellemes ízvilágú termékekkel van dolgunk. Ez úton is köszönöm a csomagot, alig várom, hogy finom ételek készülhessenek belőle.

A Pettyes lekvár weboldala ide kattintva elérhető.

A Pettyes lekvár Facebook-oldala ide kattintva elérhető.

 

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

Fanni Fanni

A Kanálka 2013-ban, Királyhegyesen, egy körülbelül 670 fős Csongrád megyében fekvő településen indult útjának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .