Nagyon fontos, hogy ebben a melegben gondoskodjunk a megfelelő folyadék bevitelről.

Azt hiszem, ez a bejegyzésem ennél aktuálisabb talán nem is lehetne. Rekkenő hőség, 35-40°. Nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről. Ha van lehetőségünk, akkor pedig természetesen érdemes ezt minőségi frissítővel tenni.

Ezzel kapcsolatban szeretnék Nektek beszámolni a Vis Vitalis ásványvízről, illetve az ezzel kapcsolatos tapasztalataimról.

Ízvilág:

Legelőször egy nagyon finom hamburger „kisérőjeként” sikerült találkoznom a termékkel egy étteremben. Akkor és ott nekünk annyira megízlett, hogy azóta, ha tehetjük mindig ebből a vízből vásárolunk. Máris írom, hogy miért.

Azt gondolom, hogy bármennyire is fura, egy víznek igen is van íze, sőt, nem is mindegy, hogy az az íz valójában milyen. Jelen esetben kifejezetten frissítő, nem túlzó, lágy és kellemes ízvilággal találkozhatunk. Mindezt úgy, hogy közben semmilyen „nemkívánatos” mellékíz nem jelentkezik.

A másik, ami nagyon fontos, a savasság. Általában véve az egész családunkra elmondható, hogy az esetek nagy részében buborékos ásványvizet fogyasztunk, ami nem árt, ha kellően savas, teszi ezt tartósan, úgy, hogy valóban tökéletes frissítő tud lenni.

Tehát összességében minden szempontból hozza azt, amit számomra egy tökéletes ásványvíznek hoznia kell. Így véleményem szerint egyértelműen a legjobb választás a piacon lévő termékek közül.

Megjelenés:

Egyrész nagyon praktikus csomagolásban érkezik, ami könnyűvé teszi a szállítását a dobozon lévő fülnek köszönhetően (jellemző ez a 1,2 literes vizekre), másrészt egy teljesen jól használható „nyílás” van kartonon, így nem kell neki esni, és „feltépni” az egészet, hanem akkor veszünk ki belőle, amikor szükségünk van rá.

Szeretnék néhány szót ejteni magáról az üvegről, ugyanis jellegzetes alakja messziről felhívja magára a figyelmet. Elegáns, kézhez álló alakja van, amelyen több apró kifinomult jelzés is található. A palack magán hordozza a több évszázados történelmi és egyházi szimbólumok lenyomatát.

A palack nyakán található 5 db szívnek is szimbolikus jelentése van. A Magyarországon működő öt bencés rendházat „képviseli”.(Pannonhalma, Bakonybél, Győr, Tihany, Budapest) Az egyedi vonaltervezés az autentikus karafok mellett a vizeskancsók és első generációs szikvizes üvegek formáit is megjeleníti.

Egy kis történelmi kitérő:

 • A forrás, amelyből a víz származik a pannonhalmi Szent Márton-hegy mellett található, Ravazd községben. A hagyományok szerint a tatárok elől menekülő IV. Béla király kíséretével itt állt meg pihenni, ekkor ivott a kút vizéből. A helyi lakosság a kutat mai napig Béla Király kútjaként emlegeti.
 • A kúthoz az 1700-as évek végétől rendszeresen vezettek zarándoklatokat. A forrás számos feljegyzés szerint gyógyító hatású, és többen csodák helyszíneként is emlegették.
  Sőt, gyakran keresték fel fürdőkultúra céljából is.
 • Lehet, hogy csupán kevesen tudják, de az első szódavíz megalkotása Jedlik Ányos nevéhez fűződik. 1826-ban azért, hogy rendtársait meglepje megszerkesztette „apparatus acidularis” nevű berendezését, amellyel mesterséges szénsavas vizet lehetett előállítani. Később az ő tervei alapján épült fel az első szikvíz üzem.

Kiszerelés:

Kiszerelés tekintetében is különleges, hiszen ez is eltér a „megszokottól”. A Vis Vitalis 0,4l-es, 06l-es, 0,8l-es, és 1,2l-es kiszerelésben kapható. Ezek kiválasztásánál a formatervezési megoldások, praktikum és a fogyasztási szokások is meghatározó szerepet játszottak.

Környezettudatosság:

A Vis Vitalis nagyon fontosnak tartja a természet védelmét, és az ökológiai lábnyomunk csökkentését. A partnerek számára ingyenesen nyújtanak palackgyűjtő szolgáltatást, amelynek keretében a kiürült palackokat újrahasznosításra szállítják el, illetőleg folyamatosan törekednek a gyártástechnológiájuk környezettudatos fejlesztésére is.

Azt gondolom, hogy a mai rohanó világban, minden apró lépés környezetünk védelme érdekében hozzáad ahhoz, hogy egy élhető/élhetőbb jövőre tekinthessünk előre, és ez nagyon fontos!

Összefoglalva, amit mindenképp érdemes tudni a vízről, az a következő:

 • az idő formálta tökéletesre
 • emblematikus formája van
 • kifinomultság, elegancia, tisztaság jellemzi
 • valóban prémium minőség
 • magyar ásványvíz
 • babáknak forralás nélkül is adható
 • felelős gondolkodás- palackvisszagyűjtés

Kiszállítás, rendelés:

Kiszállítási területeik jelenleg: Budapest, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Veszprém megye, Pest megye.

A minimálisan leadható rendelés 10. 000 Ft, viszont cserébe a kiszállítás ingyenes.

Tehát az eddigi tapasztalataim alapján bártan ajánlom, hogy ha van rá lehetőégeket, akkor fogyasszatok Vis Vitalis vizet, és nem fogtok csalódni!

Végül, hogy mi is az, ami igazán különlegessé teszi? – Véleményem szerint az a soksok törődés, ami mögötte van!

 

Bővebb info: http://www.vis-vitalis.hu

Facebook: https://www.facebook.com/visvitalishungary/

 

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

 

Fanni Fanni

Hagyomány, gondosság, magas minőség és elhivatatottság.

Meggyborból készült különlegesség, amit mindenképp meg kell kóstolnod!

Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy miért éri meg vákuumozni. Ebben a cikkben próbáltam összeszedni a lényeget, hogy mennyi minden szól a vákuumozás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .