A kedvenc indiai éttermemben kóstoltam először, és már akkor tudtam, hogy ezt itthon is el kell készítenem.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 5 perc
Összesen: 15 perc
Adag: 2 pohár

Eszközök:

  • Smoothie maker, vagy turmixgép.

Hozzávalók:

  • 1 db érett mangó
  • 0,5 db lime leve
  • 2 ek. méz
  • 3 - 4 ek. natúr joghurt
  • 1 - 1,5 dl hideg tej/víz

Elkészítés:

  • Szükségünk lesz egy smoothie makerre, vagy egy sima egyszerű turmixgépre.
  • A mangót megtisztítjuk, eltávolítjuk a héját és a magját, majd a tumixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, tejet, mézét és a fél lime levét is.
  • Ha mindent beletettünk, akkor alaposan összeturmixoljuk, majd jég hidegen fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Amit a mango lassiról tudni érdemes:
  • igazából ez nem kifejezetten turmix
  • nem is mondható desszertnek
  • Indiában és a környező országokban (Pakisztán, Banglades, Nepál…) jéghidegen fogyasztják a tomboló nyári szárazság ellen
  • az indiai éttermekben előszeretettel ajánlják a csípős, fűszeres ételek mellé, hiszen tompítja, lággyá teszi a markánsabb ízeket
Fanni Fanni

Gyakorlatilag nevezhetjük akár felvert kávénak is, az indiaiak kávékülönlegességét, ami az utóbbi időben Európa-szerte is felkapott lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .