Sült oldalas Boldogi rózsafánk English muffin Teljes kiőrlésű kenyér Kanálka, ízletes krémek- ínyenceknek Tzatziki Barackos sajttorta Sajtos roló Ördögien csokis keksz

A kedvenc indiai éttermemben kóstoltam először, és már akkor tudtam, hogy ezt itthon is el kell készítenem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db érett mangó
  • fél lime leve
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál natúr krémjoghurt
  • 1-1,5 dl hideg víz (esetleg tej)

Elkészítés:

Szükségünk lesz egy smoothie makerre, vagy egy sima egyszerű turmixgépre.

A mangót megtisztítjuk, eltávolítjuk a héját és a magját, majd a tumixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, tejet, mézét és a fél lime levét is.

Ha mindent beletettünk, akkor alaposan összeturmixoljuk, majd jég hidegen fogyasztjuk.

Amit a mango lassiról tudni érdemes:

  • igazából ez nem kifejezetten turmix
  • nem is mondható desszertnek
  • Indiában és a környező országokban (Pakisztán, Banglades, Nepál…) jéghidegen fogyasztják a tomboló nyári szárazság ellen
  • az indiai éttermekben előszeretettel ajánlják a csípős, fűszeres ételek mellé, hiszen tompítja, lággyá teszi a markánsabb ízeket

 

Otthon ízei Otthon ízei

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..