Gyakorlatilag nevezhetjük akár felvert kávénak is, az indiaiak kávékülönlegességét, ami az utóbbi időben Európa-szerte is felkapott lett.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 10 perc
Adag: 1 pohár

Eszközök:

  • kézi mixer

Hozzávalók:

  • 3 ek. instant kávé
  • 3 ek. víz
  • 3 ek. cukor
  • 2 - 3 dl tej

Elkészítés:

  • A vizet, a kávét és a cukrot egy tálba helyezzük, majd egy kézi mixer segítségével addig keverjük, míg egy picit ki nem világosodik, és sűrű, krémes és fényes állagú nem lesz.
  • Egy 2-3 dl-es pohárba tejet töltünk, a tetejére helyezzük a felvert kávés krémet és már el is készült ez az indiai különlegesség.
  • Tökéletes hűsítő egy meleg nyári napon.
Fanni Fanni

A kedvenc indiai éttermemben kóstoltam először, és már akkor tudtam, hogy ezt itthon is el kell készítenem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .