Avagy a kolbász ezer arca.

A  -nak köszönhetően nagyon különleges ízekhez jutottam. Igazán tartalmas csomag érkezett tőlük, telis- tele sok finomsággal.

A kóstolók igényesen becsomagolva érkeztek.

Alig, hogy megnyitottam a dobozt, máris a kolbászok finom illata lengedezett a házban. A kolbászok, ami a Kolbászáruháznak a legfőbb specialistása, illetve fő profilja-békési származású tulajdonosai révén. Különös tekintettel a csabai és békési kolbászra.

Partnereik nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi alapanyagokra, ebből kifolyólag a webáruházban található termékek a különlegességük mellett megfelelő minőséggel is rendelkeznek. Kiemelten fontosnak tartják a kézművességet és a hagyományokat, így szinte az összes produktum hagyományos eljárással készült kistermelői, őstermelői termék.  Azt gondolom, hogy a mai világban különösen nagy értéknek számít a kézművesség, és tisztelet jár a hagyomány őrzőinek is, hiszen sajnos egyre ritkul az ő közösségük.

Véleményem szerint a webáruház célközönségét képezik a nagyvárosi emberek mellett azok is, akik olyan különlegességekre vágynak, mint a Békési szilvalekváros kolbász, vagy a Kisasszondi füstölt sajt. A nagyvárosi emberek a kolbászáruháznak köszönhetően élvezhetik a vidék ízeit, ami sokszor egy falusi ember számára a legtermészetesebbnek bizonyul.

Mint már fentebb kiderült a kolbászokon kívül sok más finomsággal is találkozhatunk. Többek közt szalámik, sonkák, szalonnák sokasága várja az érdeklődőket. Ezen kívül nem szabad megfeledkeznünk a kézműves sajtokról, mustárokról, tormákról, lekvárokról, pikáns mézekről és a fűszereikről sem.

A hozzám érkezett csomagból személyes kedvencem a Békési szilvalekváros kolbász. Hihetetlenül jól harmonizál a szilvalekvár a kolbásszal- hangozzon elsőre bármilyen furán is. Egy igazán pikáns, gazdag íz világú termékről beszélünk, ami a lekvár édeskés ízével pont azt a pluszt adja hozzá, amivel leközözi a mezőny többi versenyzőjét. Tökéletes kiegészítője lehet a reggeli rántottának, de akár milyen étel fő alkotóelemeként megállná a helyét.

Az Ördögfark chilis kolbászról is érdemes néhány szót ejtenünk. Nagyon különleges volt számomra az, hogy az első harapások után kellemes, jó fűszerezésű kolbásszal van dolgunk, amely kellemesen csípős. Mindez csupán csak bevezetés, hiszen a következő pillanatban máris megérti az ember, hogy honnan is ered az „Ördögfark” elnevezés. Azt kell mondanom, hogy nagyon találó. Kifejezetten ajánlom azoknak az embereknek, akik amellett, hogy szeretik a finom kolbászt valami igazán erősre vágynak. Nálunk első körben chilis bab készült belőle, aminek az alapcsípősségét már akár 5-6 karika kolbász hozzáadásával is elérhetjük.

Nagy szerelmese vagyok a sajtoknak. Legyen az füstölt, camambert, brie, gouda, edámi, trappista, márvány sajt vagy akár ez a kézműves Kisasszondi füstölt sajt. A különlegessége a kézművességén kívül abban rejlik, hogy kizárólag Kisasszondon készül, és a füstölése pedig bükkfával történik.  Nem véletlen, hogy nemzetközi versenyeken dobogós, ezüstérmes helyezéseket ért el.  Felhasználásának csak a képzeletünk szab határt, és már csak egy pici elég belőle ahhoz, hogy kellő füstös ízt adjunk az ételünknek. El is készült az első fogás belőle: Mozzarellás paradicsomos csirkemell rakott cukkinivel.

Két mustár is érkezett, mégpedig az egyik Medvehagymás a másik pedig Mézes-fokhagymás ízesítésű. Imádom, amikor tavasszal az erdőket bóklászva minden felé medvehagyma-illatú szellő lengedez. Mindig szoktam is gyűjteni, és frissen készíteni belőle valami finomságot. A medvehagymás mustár azonban azokon a napokon is visszaadja nekünk ezt az íz élményt, amikor a friss medvehagymának nyoma sincs. A kora tavaszi estéktől kezdődően egészen a késő őszi estékig nagyon sokszor előfordul, hogy csak úgy gondolunk egyet, és kiülünk a kertbe grillezni. Én kifejezetten szeretem a húsokat különböző pácokban pihentetni, mielőtt az megsütésre került. A legtöbb ilyen pácba mindig kerül mustár, azonban ez a mézes-fokhagymás változat még kellemesebbé teheti a közös sütögetős estéket. A jó időt és a lehetőséget megragadván már túl is vagyunk az első grillezésen, ahol tárcsán sült csirkemell készült grillezett paprikával. 

Közeledvén a Húsvéthoz a sonka és tojás egyik elmaradhatatlan kelléke a torma. Ezt a szerepet tökéletesen be tudja tölteni a Kolbászáruház által forgalmazott Sütőtökös torma. Az alapvetően tökéletesen elkészített torához a sütőtök egy hatalmas pozitívumot ad hozzá, mégpedig azt, hogy a végeredmény egy meglehetősen lágy és selymes hatás lesz- a sokszor igen markáns, maró érzés helyett.

Csokis méz. Számomra először meglehetősen fura volt a méz csokival való párosítása. Be kell vallanom, hogy jó magam nem vagyok a méz kifejezett rajongója, azonban süteményekben, ételekben kifejezetten szeretem. Ez a csokis változat pedig egy nagyon más ízvilágba repít el bennünket.

Ezen kívül pedig 2 fűszert is kaptam. Az egyik a Fokhagyma pehely a másik pedig a Erőspaprika pehely. Szeretem az intenzív fokhagymás ételeket, főként azokat, amik tejszínnel vannak kombinálva, azonban a fokhagyma ilyen formájához még nem volt szerencsém, de első illatozásra nagyon kellemes, intenzív illatot ad magából, azt gondolom, hogy biztosan meg lesz a helye. Az erős paprikát pedig nem is kell különösebben bemutatnom, szerintem magáért beszél. Aki szereti a csípős – márpedig a legtöbb magyaros ételhez passzol- ízeket, annak kifejezetten ajánlom.

Mind egytől egyig nagyon finom és különleges, tehát érdemes őket kipróbálni. Az egyes termékekből készült receptek folyamatosan kerülnek majd fel a weboldara, tehát érdemes figyelni, ötletet meríteni, és ha meg van, akkor pedig már csak a hozzávalók beszerzésére van szükség, amit a www.kolbaszaruház.hu- weboldalon lehet megtenni.

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

Fanni Fanni
megosztás

Nagyon menő chiliszószokat kóstoltam.

“Minden ízében” új megközelítésű üdítő ital.

Forrólevegős sütő és aszaló funkció – mindez egy készülékben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .