Nagyon finom, gyorsan elkészül és a szénhidráttartalma 50 %-kal kevesebb.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 2 óra
Összesen: 2 óra 40 perc
Adag: 30 db

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg Diawellnes CH-50 lisztkeverék
  • 1 kk. búzasikér
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint

A kenéshez/szóráshoz

  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért,belemorzsoljuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját is fokozatosan beletesszük, majd közepesen lágy, jól nyújtható tésztát gyúrunk.
  • 1-2 órát hűtőben, fóliával letakarva pihentetjük.
  • Lisztezett felületen két ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd hajtunk rajta és egy ruhával letakarva ismét 20 percet pihentetjük.
  • A pihentetés után kinyújtjuk, meghatjuk, majd letakarjuk és újabb 20 percet pihentetjük.
  • Ismét két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket tojással megkenjünk, reszelt sajttal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük.
Fanni Fanni

Önálló ételként is megállja a helyét, de köretként is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .