Különleges kávék, minőségi alapanyagokból, nagy gondossággal készítve.

Elég régóta rajongok a kávék, kézműves kávézók iránt. Mindig nagy kíváncsisággal és örömmel tölt el, ha egy-két különlegesebb verzió kerül hozzám. Nem volt ez másképp az elmúlt héten sem, ugyanis az Etyeki Kávé jóvoltából 3 igazán izgalmas kávét is sikerült megkóstolnom. Az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat olvashatjátok az alábbiakban.

Honduras

A Honduras közepesen sötét pörkölésű, válogatott arabica szemek jellemzik. A csomag felbontása után azonnal igazi kávéillat keringett a konyhában. Első illatozásra alapvetően egy nagyon jó minőségű csokoládét juttatott eszembe, ami egyébként a kóstolás során is abszolút beigazolódott. Annyival egészült ki ez a csokis íz, hogy mögötte felsejlik egy halvány virágosság, ami enyhít ezen a csokoládés vonalon. Picit édes karakter és krémesség jellemzi. Tökéletes választás lehet ahhoz, hogy elindítsuk a napunkat egy reggeli kávéval.

Columbia

A Columbia szintén egy közepesen sötét pörkölésű verzió, melyről tudni kell, hogy a világ nagy kávétermelő országai közé sorolhatjuk, és kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a minőségre.  Illatát tekintve szintén nagyon kellemes, mogyoróra hajazó karakter jellemzi. Kóstolás során is teljesen jól hozta ezt a mogyorós illatot ízekben is. Számomra szintén igazi reggeli kávé, azonban az előzőhöz képest lágyabb, gyengédebb jellegű, talán picit karamelles jegyeket tükröz.

Guatemala

Végül utoljára hagytam a személyes kedvencemet, a Guatemala-t, amely közepesen világos pörkölésű arabica kávé. Első illatozásra a Hondurashoz hasonló kakaós, csokoládés jellegű illat bukkant elő a tasakból, ami mögött felsejlik egy pici gyümölcsös beütés. Számomra tökéletes desszert jellegű kávé, amit leginkább délutánra tudok elképzelni és bármelyik délután nagyon szívesen fogyasztanám.

Összességében nekem mindhárom nagyon finom volt, kifejezetten érződött rajta az, hogy valóban minőségi alapanyagok felhasználásával, nagy gondossággal és odafigyeléssel készült. Szóval tényleg érdemes megkóstolni, ha igazi finom kávéra vágyunk.

Bővebb infó az Etyeki Kávé weboldalán és a Facebook oldalukon található.

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

Fanni Fanni
megosztás

Hatékonyan tisztít, nem hagy nyomot, nem szennyezi a környezetet, mindezt úgy, hogy az egészségünkre sem ártalmas.

Kíváló lekvárok, szörpök, amelyek gondossággal, odafigyeléssel, és magas minőség szem előtt tartásával készülnek.

Ha szeretitek a teát és a tutti-fruttis ízvilágot, akkor ezt az italt nektek találták ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .