Kezdetét vette az év legmenőbb gasztrofesztiválja.

A Gourmet Fesztivál szervezőinek köszönhetően idén akkreditálták az Otthon ízei weboldalt sajtóként, így 4 napos bérlettel a zsebemben vágtam neki, ennek a kalandokkal teli néhány napnak.

Napközbeni hangulat

A nagy múlttal rendelkező Gourmet Fesztivál május 16-án vette kezdetét a Millenáris Parkban, ahol  4 napon keresztül meglehetősen sok étteremmel, a gasztronómia neves képviselőivel is találkozhatunk.

A rendezvény keretén beül több mint 50 vendéglátó egység mutatkozik be, melyek között

Villa Medici- sörfagyi

Michelincsillagos éttermek is szerepelnek. Mondhatjuk, hogy a hazai gasztronómia színe-java kitelepül, értünk, azért, hogy együtt, hangulatban töltsük el ezt a néhány napot.

Trattoria Pomo D’oro, Gianni

Találkozhatunk itt az ország legmenőbb séfjeivel, cukrászaival, pékjeivel és ők ötvöződnek azokkal a

Wang Mester

résztvevőkkel, akik valamilyen módon, de „odavannak” a minőségi vendéglátásért.

Az idei fesztivál 3 fő téma illetve „alapanyag” köré épül fel, ami nem más mint a paprika, sör és a sercli.

Sercli:

A „kenyérvégnek” meglehetősen nagy kultusza van, nemcsak a magyar konyhában, hanem a francia és az olasz konyha is számos módon alkalmazza. Ebből a felhasználási módból számos megelevendik a szemünk láttára, amit a fesztiválra látogatók meg is kóstolhatnak.

Sör:

A sörről nagyon sok mindenkinek a pác, ragu, szósz, ami elsőre eszébe jut. Azonban a felhasználásának csak a képzeletünk szab határt, így történt meg az is, hogy a Villa Medici kínálatában sörfagyival is találkozhatunk.

Paprika:

Rácz Jenő séf a Costes Downtown standjánál

A paprikát véleményem szerint, mint a magyar konyha egyik fő alapanyagát senkinek sem kell be bemutatni. Nagyon jól használható, többféle textúrában jelenhet meg a tányéron és szép színt kölcsönöz az ételeknek.

Be kell vallanom, hogy a Gourmet Fesztivál az egyik olyan, amit minden évben a leginkább várok. Az előző évek tapasztalatai alapján voltak már fixen olyan helyek, ahová tudtam, hogy mindenképp szeretnék odamenni. Ilyen volt többek között a Borkonyha (ehelyett idén Textúra étterem), a Villa Medici, a Wang Mester, Onyx, Gerbeaud, valamint a Trattoria Pomo D’oro. Ezek idén sem okoztak csalódást, hozták az eddigi szintet, tudtak meglepetést okozni, nagyon finom ételeket kínáltak.

Ezen felül természetesen új helyeket is kipróbáltunk, mint például a Bori Mami, a Larus

Sárközi Ákos séf, Textúra étterem

étterem, illetőleg a Costed Downtown. Ezek is meglepően jól szerepeltek, így azt kell mondanom, hogy bővült a „mindenképp meglátogatom ezeket a helyeket” listám, így jövőre már a bővített körnek futok neki.

Opus Bisztro, Siófok

A fesztivál igen családbarát, nagyon-nagyon jó hangulatú. Tökéletes program hétvégén vagy akár a csütörtöki-pénteki munka utáni levezetésnek is.

A gasztroélmények mellett fontos említést tenni a színpadi programokról, workshopokról, amik még közelebb viszik a látogatókat az egyes ételek-italok elkészítéséhez.

Bővebb infó itt található.

Köszönöm szépen a szervezőknek a lehetőséget, bízom benne, hogy jövőre is ott találkozunk.

Aki teheti, mindenképp látogasson ki, mert nagyon színvonalas, nagyon jó hangulatú, és biztos, hogy nem fog csalódást okozni.

A bejegyzés részvételi lehetőséggel támogatott tartalom, reklám.

 

Fanni Fanni

Hamarosan elstartol a SZIGET, a sokunk által nyár egyik legizgatottabban várt egy hete.

Augusztus 20-án kezdetét veszi immár 7. alkalommal a nyár egyik legnépszerűbb zenei fesztiválja.

Kezdetét vette a 29. Művészetek Völgye Fesztivál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .