Egy különleges ecet alapú üdítő, amely tökéletes frissítő lehet egy meleg, nyári napon.

Egy nagyon különleges üdítőt szeretnék Nektek bemutatni, amit szerencsére már jó párszor volt alkalmam megkóstolni. Elsőre talán meglepően hangzik, de az ital alapja tokaji borecet, ami meglehetősen különlegessé teszi a frissítőt. Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy a Shrubbie-t megismerjétek a legjobb, ha maguktól a megálmodóktól olvashattok néhány gondolatot a részletekről.

Az alábbiakban tehát Shrubbie megálmodóival folytatott beszélgetés részleteit olvashatjátok:

  1. Én már kóstoltam a Shrubbie-t, nagyon finom, de azért mondjuk el az olvasóknak is, hogy mi a Shrubbie? Mivel is foglalkoztok?

Egészen pontosan, a SHRUBBIE egy enyhén szénsavas, alkoholmentes üdítőital. Összetevői birsalma ágyon érlelt topáz almaecet; levendula, menta és sárgabarack ágyon érlelt furmint borecet; ivóvíz; almamust és szén-dioxid.

Mindez Tokajból, Bodrogkeresztúrról.

Eredetileg alma és borecet készítéssel foglalkoztunk helyi gyümölcsökből. Az ecet alapú italok eredete angolszász, de az almaecet jótékony hatásának ismerete a gladiátorokig, a római és görög hadseregig nyúlik vissza. Napóleon hadjáratai során is ezzel a természetes adalékkal fertőtlenítették az ivóvizet. Biztos vagyok benne, mindenkinek van olyan ismerőse, aki kúra jelleggel vagy rendszeresen fogyaszt egy-egy kanál borecetet.

  1. Mennyiben másabb ez a piacon lévő egyéb üdítőknél? Mi a különlegessége?

Ecet alapú. Ez a legnagyobb különbség és különlegesség is egyben. Merőben új íz. Úgy finom, hogy közben 100% természetes. Nincs benne hozzáadott adalék, tartósítószer, cukor. Tényleg abból van, amit az imént felsoroltam.

Egyedi és a hazai piacon egyelőre egyetlen ecet alapú üdítő ital a SHRUBBIE.

Az enyhén ecetes íze pedig valahol a cider és a fröccs között van. Mindez alkohol nélkül.

  1. Van esetleg valamilyen jótékony hatása?

Mivel az alapja almaecet, s ahogy említettem nincs hozzáadott anyag, ami ne lenne természetes, így az almaecet igazolt jótékony hatásait a SHRUBBIE is megőrzi. Általános egészségmegőrző hatásán kívül számos tanulmány igazolja a vérnyomás problémákra és az anyagcserére gyakorolt kedvező hatását, megfelelő diéta mellett a súlycsökkenést kedvezően befolyásolja.

Fogyasztói tapasztalok alapján refluxos, gyomorsav problémákkal küzdők jótékony hatást észlelnek rendszeres fogyasztás esetén. Ezen kívül élénkítő hatása is van az italnak, így ajánljuk, hogy a napi fogyasztás a 3 dobozt ne lépje túl. Gyerekek is nyugodtan ihatják, nekik inkább délelőtt és legfeljebb egy adag javasolt.

S nehogy kifelejtsük, hogy a SHRUBBIE vegán, laktóz- és gluténmentes.

  1. Mennyi idő alatt készül el a termék?

A termék alapja Furmint borecet és fajta jellegű almaecet, melyek biológiai erjesztéssel készülnek. Az erjesztés több hétig tart, ezután a nyers ecetet minimum 3 hónapig szükséges érlelni ahhoz, hogy az íz telítettség megfelelő legyen.

  1. Ez eddig mind nagyon jól hangzik, de meséljetek egy kicsit magatokról, hogy kik is vagytok, és miért kezdtétek el ezt az egészet? (Rajkunk egy kicsi történetet mögé)
    • Honnan indult el maga az alapgondolat, hogy a Shrubbie elkészüljön?

Évek óta gyártunk almaecetet és különböző gyümölcsös balzsamecetet. A tökéletes eredmény érdekében rendszeresen kóstoljuk és fogyasztjuk az eceteket különböző verzióban, sokszor egyszerűen enyhén szénsavas vízben feloldva. Mi magunk ezt az ízt nagyon szeretjük. Ahogy egyre több embernek ajánlottuk, kaptunk nagyon jó visszajelzéseket arról, hogy nemcsak finom, de kifejezetten frissít, illetve jólesik egy-egy kiadósabb étkezés után. Így jött a gondolat, hogy minél több emberhez el kell juttatni ezt az egészségre jótékonyan ható, természetes alapanyagot, amit akkor tehetünk meg, ha termékké fejlesztjük.

    • Mikor készült el az első nagyobb mennyiség? 

A legtöbb időt a termékfejlesztése és tökéletesítése vitte el. Mivel ez egy élőflórás anyag, tartósítószer nélkül, így kellő odafigyelés nélkül hamar megromlik. Az elmúlt 2 évben párezres sikeres illetve sikertelen SHRUBBIE palackozás után 2018 őszén gyártottunk először a mostani formájában, ami a mai napig megőrizte a kívánt minőségét.

    • Tulajdonképp családi vállalkozásról van szó?

Igen, a legelején csak családtagok kezdtük. Mostanra azonban további igen értékes emberekkel bővült a csapat, akikhez szakmai és egyben baráti kapcsolat fűz minket.

  1. Az eddigi visszajelzések alapján, ha jól tudom, akkor nagyon sok pozitívummal találkoztatok. Úgy érzitek, hogy meg vannak elégedve a vásárlók a termékkel? Mennyire szeretik az italt a vásárlók?

Rendszeres vásárlóink nagyon meg vannak elégedve. Azok, akik magánszemélyként látatlanban, előzetes kóstolás nélkül rendeltek, magas arányban kérnek még.

Természetesen van, akinek nem ízlik a SHRUBBIE. Úgy, ahogy van, aki tej és cukor nélkül képtelen meginni a kávét vagy épp a light üdítők utóíze taszítja.

Ez az üdítő alma és borecet alapú. Aki úgy kóstolja, hogy nem málnaszörp vagy kóla ízt vár el tőle, általában pozitív visszajelzést ad.

  1. Esetleg vettetek már rész valami olyan megmérettetésen, ahol valamilyen elismerést, díjat szereztetek?

A SHRUBBIE még annyira új, hogy nem volt alkalma részt venni ilyen jellegű megmérettetésben. Azonban az alapok, ahogy említettük az almaecet és gyümölcsös balzsamecetek már több díjat is bezsebeltek az elmúlt években, úgy, mint “Mentes díj”; “Magyar termék” és “Kiváló Magyar Élelmiszer” díj. Sőt mi több többször nyertünk Brüsszelben “Itqi Taste Award” csillagokat, valamint tavaly a londoni “Specialities and Fine Food” maximális csillagait is megkaptuk. Bízunk benne, hogy hamarosan a SHRUBBIE is hasonló elismerésekben részesül.

  1. Vannak olyan éttermek, ahol az emberek találkozhatnak a Shrubbie-val?

Egyre több helyen érhető el Budapesten, és a lista napról napra bővül. Vidéken egyelőre pár nagyvárosban (Pécs, Nyíregyháza, Győr, Miskolc) kapható a SHRUBBIE, a Balaton “bevételén” pedig szintén nagy erőkkel dolgozunk.

  1. Hol lehet az üdítőt beszerezni?

A piaci bevezetés elején vagyunk, nagykereskedelmi forgalomba helyezés hamarosan megtörténik addig is a www.shrubbie.hu honlapon keresztül lehet rendelni. Továbbá már megállapodtunk a Herbaházzal, így rajtuk keresztül is lehet SHRUBBIE-hoz jutni.

Közösségi média oldalainkon megosztjuk azokat a vendéglátó helyeket, ahol már kapható.

Természetesen szívesen vesszük az ajánlásokat is. Nyugodtan írjátok meg nekünk, igyekszünk ezt az újdonságot mindenkihez eljuttatni.

  1. Mik a jövőbeni terveitek? Esetleg van tervben új íz megjelenése is?

A birs&levendula ízen kívül a SHRUBBIE készült már málna ízben is, illetve kipróbált receptúránk van egy gyógynövényes verzióra is. Jelenleg készleten az alap ízt tartjuk, ez rendelhető. A többi és további ízek megjelenése pedig kereslet függvénye. Amint látjuk mennyien szeretik a SHRUBBIE-t és válnak rendszeres vásárlóvá, pontosabb választ tudunk adni erre a kérdésre.

  1. Vannak olyan rendezvények, amelyek részt vesztek? Hol lehet Veletek találkozni és kóstolni?

Legutóbb most hétvégén a Dürer Kertben tartott mentes fesztiválon voltunk jelen, ahol sok egészségtudatosan táplálkozó/élő és újdonságokra nyitott fogyasztóval találkoztunk a SHRUBBIE pultjánál.

Kövessetek minket a közösségi médiában, oldalainkon mindig naprakész információt találtok rólunk, a legújabb lelőhelyekről, eseményekről.

Összességében tehát bátran ajánlom, hogy mindenképp kóstoljátok meg Shubbie-t. Különleges ízvilággal, kellő savassággal rendelkezik, ami tökéletes szomjoltó lehet akár egy meleg nyári napon is. A Shubbie-ban megfelelő egyensúllyal jelenik meg mind a birsalma, mind pedig a levendula íze, ami között az összhangot a felsejlő almaecet teremti meg. A tapasztalataink szerint nagyszerű élénkítő funkciója is van. Reggeli mellé történő fogyasztás alkalmával úgy éreztük, hogy energikusabban, lendületesebben indult a nap. Nem utolsó sorban pedig a gyomor problémákra is kiegészítő megoldás lehet, mindezt úgy, hogy 100%-ban természtes összetevőkből készül.

Elérehtőségek:

Weboldal: https://www.shrubbie.hu/

Facebook oldal:https://www.facebook.com/shrubbie/

Instagram: https://www.instagram.com/drinkshrubbie/

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

Fanni Fanni

Forrólevegős sütő és aszaló funkció – mindez egy készülékben!

Tutti-frutti ízvilág koffein nélkül? Létezik!

150 éves cseh hagyomány, kézműves eljárás, gondos gyümölcsválogatás. Frissítő íz, megnyerő kiszerelés, gyümölcskoncentrátum- Frupka sült tea termékek érkeztek hozzám.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .