Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 12 púpos ek. liszt
  • 3 púpos tk. cukor
  • 3 db nagyobb tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

Elkészítés:

  • A 3 tojáshoz hozzáadjuk a 3 púpozott teáskanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük.
  • A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan adagolva lassanként a tejet és a szódát is. Végül hozzáöntjük az 50 milliliter olajat.
  • A bekevert tésztát körülbelül 20 percig állni hagyjuk,  majd kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük.
  • Ízlés szerint megtöltjük kakaóval, túróval vagy lekvárral.

 

Fanni Fanni

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

A zabkása egy igen laktató étel, amely reggeliként egész délelőttre energiával tölt fel. Ez a sütőtökös almás változat igazi őszi hangulatot idéz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .