Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 6 db kicsit szikkadtabb zsemle
  • 3 db tojás
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • tej
  • olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

Egy tepsiben egy pár csepp olajat elkenünk. A sütőt előmelegítjük 170 °-ra. Közben a szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a már előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk.

A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejet, és sóval, borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. Miután a zsemlekockák kihűltek, beleforgatjuk. Ezt követően annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gombócok, amiket formálunk belőle jól összeálljanak.
Ízlés szerint apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá, de ezt akár ki is hagyhatjuk.

Az elkészült gombócokat forrásban lévő, picit sós vízben megfőzzük, amihez adunk egy pár csepp olajat is. Akkor van kész, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..