A húst 1 centinként bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a hús egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint ételízesítővel beszórjuk. Egy pici olajjal meglocsoljuk, letakarjuk és 2-3 órára félretesszük.
A tölteléknek szánt sajtot vastagabb, a szalonnát vékonyabb szeletekre vágjuk. A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk.
A zsebeket a hagymával, szalonnával, kolbásszal és sajttal változó sorrendben töltjük meg. A húst ízlés szerint újra meghintjük a fenti fűszerekkel, és néhány zsebbe fokhagymát is dugdosunk.
Egy tepsibe helyezzük. Pici olajat és körülbelül 2 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük.
Tipp: a tetejére pluszban karikázhatunk hagymát.
180°-on körülbelül 2-2,5 óra alatt készre sütjük.
A fóliát az utolsó fél-1 órában vesszük csak le, amikor már kellően megpuhult a húsunk és csak pirítani akarjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…