Zöldséges tekercs - Otthon ízei

Zöldséges tekercs

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Hozzávalók 6-8 tekercshez:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 dkg vaj
A töltelékhez:
  • 2-3 natúr tömlős krémsajt
  • körülbelül 2-3 marék fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 2 fej lilahagyma
  • 15-20 dkg sajt
  • ízlés szerint 15 dkg sonka (elhagyható)
A tetejére:
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pár szem napraforgómag

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a lágy halmazállapotú vajat és jól összegyúrjuk, bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 50-60 percig kelesztjük és pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.

Tipp: a hagyma pikánsabb lesz, ha 1 evőkanál olíva olajon egy picit megfuttatjuk.

A zöldségkeveréket egy tálba tesszük, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi őket, és körülbelül 10 perc alatt mikróban megpároljuk, majd egy szűrőben lecsepegtetjük. A sajtot lereszeljük.

Ha a tésztánk megkelt egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük sajtkrémmel.

Ha sonkát is használunk, akkor ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd újra megkenjük sajtkrémmel. Rászórjuk az előre megpárolt zöldségeket és a megfuttatott hagymát. Vastagon meghintjük reszelt sajttal. Feltekerjük és háromszögekre vágjuk.

Vajjal kikent és lisztezett tepsibe tesszük.

A tetejét tojással megkenjük, sajttal és napraforgómaggal szórjuk meg.

Előmelegített sütőben 180°-on 25-30 perc alatt arany-barnára sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.