Zabpelyhes ropogós - Otthon ízei

Zabpelyhes ropogós

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Hozzávalók:

  • 6 dkg zabpehelyliszt
  • 2 dkg őrölt chia mag (chiamag liszt)
  • 3-4 evőkanál víz
  • 3-4 dkg kókuszzsír
  • 5-6 dkg hántolt napraforgó mag

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőtálban összegyúrjuk, azt követően pedig egy lisztezett deszkán igény szerinti vékonyságúra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megszórjuk a hántolt napraforgó maggal.

Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül  10 perc alatt készre sütjük.

A tetejéről a napraforgó magot akár el is hagyhatjuk, így tökéletes reggelit is alkothat egy házi készítésű cukormentes lekvár társaságában.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.