Instagram

Follow Me!

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db camambert sajt
  • 20-30 dkg csiperke gomba
  • 1 nagyobb csomag feketeerdei sonka
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk és egy késes aprítóval összezúzzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, amiben ezt az előzőleg felaprított gombát sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve jól összepirítjuk.

Közben a kiolvadt leveles tésztánkat egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony vagy túl vastag.  Egy nagyobb négyzetet levágunk belőle, akkorát, hogy az majd később be tudja takarni a sajtunkat. (A sajtot rápróbálva ellenőrizhetjük) Erre ráfektetjük a fekete erdei sonkákat, majd ráhalmozzuk a gomba felét, beletesszük a sajtot és becsomagoljuk. Így teszünk a másik sajt esetében is. A kimaradt tésztából készíthetünk mintát a tetejére.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a felvert tojással a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..