Instagram

Follow Me!

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Hozzávalók 15 szívhez :

A tésztához:
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • egy csipet só
A kenéshez:
  • ízlés szerint lekvár (én áfonya dzsemet használtam)
A tetejére:
  • 5-8 dkg ét csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • esetleg cukorgolyók a díszítéshez

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk sót, a fahéjat, a sütőport, a tojást, a mézet (ha szükséges egy  kicsit megolvasztjuk) és a porcukrot. A vajjal elmorzsoljuk.

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat és egy zacskóban, körülbelül 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül 3-4 mm vastagságúra.

Szív szaggatóformával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben, 180°-on, 10 perc alatt világosra sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.

A sütés után kihűtjük, dzsemmel megkenjük.

A tetejéhez a csokit 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk, és a szívek tetejét lecsurgatjuk, cukorgolyókkal díszítjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..