Tzatziki - Otthon ízei

Tzatziki

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes kígyóuborka
  • 250 g görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • egy csipet cukor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, és egy szeletelő segítéségével zsülien-re (apró, vékony csíkokra) vágjuk.

/Kis kitérő: a zsülien elnevezés egy francia szakács, Jean Julien-től ered, aki levesébe ezzel a módszerrel készítette el a betétet./

Tipp: egy nagyobb lyukú reszelő is megfelelő a saláta elkészítéséhez.

A felaprított uborkát lesózzuk, és  körülbelül 15 percig állni hagyjuk.

Közben a joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olíva olajat, a sót, a borsot, a citromlevet, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát is. A joghurtos alapot egy fakanál segítségével krémes állagúra kikeverjük.

Az uborkát kicsavarjuk, a levét leöntjük majd hozzákeverjük a joghurtos alaphoz. Kis időre hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.