Instagram

Follow Me!

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes kígyóuborka
  • 250 g görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • egy csipet cukor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, és egy szeletelő segítéségével zsülien-re (apró, vékony csíkokra) vágjuk.

/Kis kitérő: a zsülien elnevezés egy francia szakács, Jean Julien-től ered, aki levesébe ezzel a módszerrel készítette el a betétet./

Tipp: egy nagyobb lyukú reszelő is megfelelő a saláta elkészítéséhez.

A felaprított uborkát lesózzuk, és  körülbelül 15 percig állni hagyjuk.

Közben a joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olíva olajat, a sót, a borsot, a citromlevet, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát is. A joghurtos alapot egy fakanál segítségével krémes állagúra kikeverjük.

Az uborkát kicsavarjuk, a levét leöntjük majd hozzákeverjük a joghurtos alaphoz. Kis időre hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..