Instagram

Follow Me!

Ez előtt a recept előtt bolti lapokból készítettem a tortillát, de ezt kipróbálva eszembe sem jutna.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • forró víz : kb. 1,5 dl
  • 4-5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.

Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

A finom töltéshez pedig érdemes átfutni guacamole-s tortilla receptjét.

Otthon ízei Otthon ízei

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Foszlós tésztájú, sós kalács, tökéletes kiegészítője egy finom reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..