Instagram

Follow Me!

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Hozzávalók:

  • 5-6 db közepes, zsenge karalábé
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50-60 dkg csirkemell
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés:

A karalábékat meghámozzuk és a közepét egy kés illetőleg egy kiskanál segítségével kikaparjuk. A karalábékat a kikapart résszel együtt, ételízesítős vízben félpuhára főzzük.

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, egy evőkanálnyi olíva olajon megfuttatjuk. Hozzáadunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát is.

A csirkemellet apró kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Sóval, borssal és egy pici ételízesítővel fűszerezzük.  Hagyjuk, hogy elfője a levét és puhára pároljuk. A végén megszórjuk egy csipet őrölt pirospaprikával.

Tipp: A kikapart karalábé belsejéből hozzákeverünk egy picit a húshoz.
(Igény szerint)

Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal és a karalábékat belefektetjük, majd megtöltjük a már előre elkészített töltelékkel. A tetejét fokhagymával és sóval ízesített tejföllel csurgatjuk le, majd megszórjuk reszelt sajttal.  Az el nem használt karalábé darabokat a megtöltött karalábék mellé  fektethetjük a tepsibe, azok is szépen meg fognak sülni.

Körülbelül 35 perc alatt picit pirultra sütjük.

Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..