A leggyorsabb levesek egyike.

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • kb. 1 dl olaj (igény szerint)
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 5 db tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 - 2 db babérlevél
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • Az olajon a lisztet megpirítjuk és világos rántást készítünk. Hozzákeverjük az 1 evőkanál őrölt pirospaprikát, majd igény szerinti (kb. 1 liter) vízzel felöntjük.
  • Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel ízesítjük és hozzáadjuk a 2 db babérlevelet is.
  • A tojásokból beleültünk 3 db egész tojást. Hagyjuk főni körülbelül 5 percet. Majd beleültjük a maradék 2 tojást és azt jól elkeverjük.
  • Újabb 5 perc főzés után elkészül a levesünk.

Fanni Fanni

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Igazi vitaminbomba a szeles őszi napokra ez a különleges ízvilágú krémleves.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .