Tojás leves - Otthon ízei

Tojás leves

A leggyorsabb levesek egyike.

Hozzávalók:

  • kb. 1 dl olaj (igény szerint)
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 5 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1-2 db babér levél
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

Az olajon a lisztet megpirítjuk és világos rántást készítünk. Hozzákeverjük az 1 evőkanál őrölt pirospaprikát, majd igény szerinti (kb. 1 liter) vízzel felöntjük.

Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel ízesítjük és hozzáadjuk a 2 db babérlevelet is.

A tojásokból beleültünk 3 db egész tojást. Hagyjuk főni körülbelül 5 percet. Majd beleültjük a maradék 2 tojást és azt jól elkeverjük.

Újabb 5 perc főzés után elkészül a levesünk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.