Instagram

Follow Me!

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű kígyóuborka
  • 450 g tejföl (körülbelül)
  • egy korty tej (hígításként, elhagyható)
  • ízlés szerint só
  • egy csipet pirospaprika a díszítéshez

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Jól besózzuk, majd állni hagyjuk.

Ha már levet eresztett, akkor kicsavarjuk és leöntjük.

Ráborítjuk a tejfölt.Ízlés szerint pótoljuk a sót, ha szükséges.

Tipp:ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá.

Tálaláskor megszórjuk őrölt pirospaprikával.

Otthon ízei Otthon ízei

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..