Tejfölös uborkasaláta - Otthon ízei

Tejfölös uborkasaláta

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű kígyóuborka
  • 450 g tejföl (körülbelül)
  • egy korty tej (hígításként, elhagyható)
  • ízlés szerint só
  • egy csipet pirospaprika a díszítéshez

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Jól besózzuk, majd állni hagyjuk.

Ha már levet eresztett, akkor kicsavarjuk és leöntjük.

Ráborítjuk a tejfölt.Ízlés szerint pótoljuk a sót, ha szükséges.

Tipp:ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá.

Tálaláskor megszórjuk őrölt pirospaprikával.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.