Instagram

Follow Me!

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 fej fejessaláta
  • 8dl- 1 liter tej
  • 20-30 dkg császárszalonna- házi füstölt szalonna vegyesen
    (ha esetleg van tepertőnk, akkor érdemes abból is hozzáadni- a tökéletes ízhatás eléréséért)
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A salátát alaposan megmossuk, leveleire bontjuk és egy mély tálba helyezzük. Ízlés szerint egy picit megsózzuk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és jól megpirítjuk és a kisült zsiradék egy részével együtt a salátára borítjuk. Közben a tejet egy edényben felforraljuk. A sajtot szintét apró kockára vágjuk és a salátára tesszük. Mikor a tej felforrt, akkor a salátát a tejjel leborítjuk, jól átkeverjük.

Még forrón, kenyérrel fogyasztjuk.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..