Instagram

Follow Me!

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Hozzávalók:

A szecsuáni csirkéhez:
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg fafülgomba
  • 10 dkg répa
  • 10 dkg zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 db nagyobb, érettebb paprika (abból az egyik ízlés szerint lehet csípős)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 csipet gyömbér
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
A rizshez:
  • 1-1,5 bögre rizs
  • 2-3 tojás
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A készítés előtt fél-egy órával a fafülgombát forró vízbe beáztatjuk és lefedjük. A csirkemellet csíkokra szeleteljük. Ezt követően a szójaszószt, a borecetet, a borsot, a sót és a gyömbért összekeverjük, ebben áztatjuk be a húsokat fél órára.

Egy wokban 1 evőkanál olíva olajat felhevítünk és erre tesszük rá az előzőleg csíkokra vágott, leszűrt csirkét, amit 3-5 perc alatt kérgesre pirítunk. A húst ezt követően kivesszük a wokból.

A maradék zsiradékhoz hozzáadunk 1 evőkanál olajat és ekkor beletesszük a szeletekre vágott hagymát, a paprikát, a gombát, a répát, a zöldséget és az előzőleg már beáztatott fafülgombát. Jól lesütjük.

A zöldségekhez hozzáadjuk a csirkét és összepirítjuk, majd felöntjük a csirkéről leszűrt lével. A csirkét puhára főzzük, majd ha kellően megpuhult, akkor 1 evőkanál kukoricakeményítőt egy kis hideg víz segítségével elkeverünk, és folyamatos keverés mellett a csirkéhez adjuk, jól összeforraljuk. Szükség szerint utólag ízesítjük.

Mindeközben a rizst megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. 2-3 tojást felütünk, habosra keverjük és egy serpenyőben megsütjük, amit a rizshez keverünk.

Tálaláskor a rizsből és a szószból is kerül a tányérra. Melegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Egyszerű és nagyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..