Instagram

Follow Me!

A zabkása egy igen laktató étel, amely reggeliként egész délelőttre energiával tölt fel. Ez a sütőtökös almás változat igazi őszi hangulatot idéz.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 bögre zabpehely (apró szemű)
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre víz
  • 3 evőkanál chia mag (elhagyható)
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 1 közepes méretű alma reszelve
  • 1 közepes szelet előzőleg megsütött sütőtök

Elkészítés:

A zabpelyhet egy magasabb falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejet, és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett besűrűsödésig főzzük. Közben az almát lereszeljük, és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk, a sütőtököt pedig pürésítjük. A már sűrűsödő zabhoz hozzáadjuk az alma és a sütőtök keverékét,  majd jó összeforraljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..