Instagram

Follow Me!

Egyszerű sült oldalas recept, fokhagymásan.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1-1,5 kg oldalas
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ketchup/ barbecue
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

Az oldalast ízlés szerint pálcákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint ízesítjük mustárral, ketchuppal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel.

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az oldalasokat, egy pici vizet öntünk alá.

A tepsit alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 170°-on sütjük fólia alatt míg meg nem puhul.

Ha elég puha a hús, akkor fólia nélkül megpirítjuk.

Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Otthon ízei Otthon ízei

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..