Instagram

Follow Me!

Egyszerű sült oldalas recept, fokhagymásan.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1-1,5 kg oldalas
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ketchup/ barbecue
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

Az oldalast ízlés szerint pálcákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint ízesítjük mustárral, ketchuppal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel.

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az oldalasokat, egy pici vizet öntünk alá.

A tepsit alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 170°-on sütjük fólia alatt míg meg nem puhul.

Ha elég puha a hús, akkor fólia nélkül megpirítjuk.

Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Otthon ízei Otthon ízei

Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..