A halat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és jól beirdaljuk, hogy minél jobban átsüljön. Sóval, zúzott fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.
A lisztet és a paprikás-lisztet egy tálban alaposan elkeverjük. A már előre előkészített halat beleforgatjuk a lisztes keverékbe, ügyelve arra, hogy mindenhol takarja.
Közben egy nagyobb méretű serpenyőben az olajat felhevítjük. Amikor már az olaj eléggé felhevült, belerakjuk a halakat. Óvatosan- vigyázva arra, hogy ne menjen szét- megforgatjuk.
Amikor a halak külsején látszik, hogy szép színt kaptak, akkor a halunk is elkészült.
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…