Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db nagyobb alma
  • 1 marék dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt barack
  • 1 marék aszalt szilva
  • 4 kis kocka vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 2 evőkanál lekvár (én általában szilvalekvárt használok)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk és a közepükbe egy nagy, kör alakú lyukat vágunk, úgy, hogy az almánk ne repedjen szét, és alul ne keletkezzen rajta lyuk, de jó sok töltelék férjen bele.

A diót, mazsolát, aszalt szilvát, aszalt barackot felaprítjuk. Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és rumaromával ízesítjük. Hozzákanalazzuk a lekvárt és jól összekeverjük.

Az almákat megtöltjük.

Egy tepsibe ujjnyi vizet töltünk, és beleállítjuk a megtöltött almákat. Minden alma tetejére egy kis kocka vajat rakunk, ettől szépen meg fog pirulni a teteje.

180°-on előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük.

Sütés után leöntjük a vizet az almák alól, kihűtjük és hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..