Instagram

Follow Me!

Igazi csemege a hideg, téli napokra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db nagyobb alma
  • 1 marék dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt barack
  • 1 marék aszalt szilva
  • 4 kis kocka vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 2 evőkanál lekvár (én általában szilvalekvárt használok)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk és a közepükbe egy nagy, kör alakú lyukat vágunk, úgy, hogy az almánk ne repedjen szét, és alul ne keletkezzen rajta lyuk, de jó sok töltelék férjen bele.

A diót, mazsolát, aszalt szilvát, aszalt barackot felaprítjuk. Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és rumaromával ízesítjük. Hozzákanalazzuk a lekvárt és jól összekeverjük.

Az almákat megtöltjük.

Egy tepsibe ujjnyi vizet töltünk, és beleállítjuk a megtöltött almákat. Minden alma tetejére egy kis kocka vajat rakunk, ettől szépen meg fog pirulni a teteje.

180°-on előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük.

Sütés után leöntjük a vizet az almák alól, kihűtjük és hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Finom, gyors, egészséges, banános.

Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..