Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg spagetti
  • 50 dkg spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 db natúr tömlős sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint étel ízesítő
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.

A spenótot megtisztítjuk a szárától, és csak a leveleket tesszük fel főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket.  A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.

A spenótot lobogó vízben közepes lángon körülbelül 15 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük.

Ezután a bacont apró kockákra vágjuk és a 4 gerezd felaprított fokhagymával együtt megfuttatjuk a 2 evőkanál olajon.

Mikor kezd pirulni hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, amit szintét apróbb kockákra vághatunk. Ezt az egyveleget közepes hőfokon körülbelül 10 perc alatt összesütjük, majd rászórjuk az 1 evőkanál lisztet és világosbarnára pirítjuk. Felengedjük a 3 dl tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tipp: ha beleszórjuk az 5 dkg parmezánt és a 15 dkg reszelt trappista sajt felét is, akkor az lágyabbá, krémesebbé teszi a mártásunkat.

A kész mártást összekeverjük a leszűrt tésztával, tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.

Otthon ízei Otthon ízei

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..