Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 50 dkg spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 db natúr tömlős krémsajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

  • Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
  • A spenótot megtisztítjuk a szárától, és csak a leveleket tesszük fel főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket.  A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.
  • A spenótot lobogó vízben közepes lángon körülbelül 15 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük.
  • Ezután a bacont apró kockákra vágjuk és a 4 gerezd felaprított fokhagymával együtt megfuttatjuk a 2 evőkanál olajon.
  • Mikor kezd pirulni hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, amit szintét apróbb kockákra vághatunk. Ezt az egyveleget közepes hőfokon körülbelül 10 perc alatt összesütjük, majd rászórjuk az 1 evőkanál lisztet és világosbarnára pirítjuk. Felengedjük a 3 dl tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Ha beleszórjuk az 5 dkg parmezánt és a 15 dkg reszelt trappista sajt felét is, akkor az lágyabbá, krémesebbé teszi a mártásunkat.
  • A kész mártást összekeverjük a leszűrt tésztával, tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.

 

Fanni Fanni

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .