Spenótos spagetti - Otthon ízei

Spenótos spagetti

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg spagetti
  • 50 dkg spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 db natúr tömlős sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint étel ízesítő
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.

A spenótot megtisztítjuk a szárától, és csak a leveleket tesszük fel főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket.  A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.

A spenótot lobogó vízben közepes lángon körülbelül 15 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük.

Ezután a bacont apró kockákra vágjuk és a 4 gerezd felaprított fokhagymával együtt megfuttatjuk a 2 evőkanál olajon.

Mikor kezd pirulni hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, amit szintét apróbb kockákra vághatunk. Ezt az egyveleget közepes hőfokon körülbelül 10 perc alatt összesütjük, majd rászórjuk az 1 evőkanál lisztet és világosbarnára pirítjuk. Felengedjük a 3 dl tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tipp: ha beleszórjuk az 5 dkg parmezánt és a 15 dkg reszelt trappista sajt felét is, akkor az lágyabbá, krémesebbé teszi a mártásunkat.

A kész mártást összekeverjük a leszűrt tésztával, tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.