Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • egy csipet cukor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 dl tej

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni. A főzővizet sóval, ételízesítővel ízesítjük. Körülbelül 10-15 perc alatt, fonnyadásig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Az olíva olajat felhevítjük és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megfőzött és felaprított spenótot és összesütjük.

Körülbelül 2-3 dl vízzel felengedjük és 15 percig főzzük. Sóval, borssal, ételízesítővel és cukorral ízesítjük. A lisztből és a tejből habarást készítünk és besűrítjük vele a spenótunkat.

Hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk.

Tipp: reszelt (parmezán) sajttal tálaljuk.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Különleges ízével köretként a legegyszerűbb húst is nagyszerűvé varázsolja.

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..